Wybrany serwis: moto-opinie.com

moto-opinie.com TEST : Suzuki Swift 1.2 Premium

Suzuki Swiftem jeździłem już na wiele sposobów, dostojnie z automatem, czy też bardziej na sportowo, teraz przyszła pora aby wypośrodkować trochę oczekiwania, a przy okazji przejechać się wersją która po pierwsze przeszła facelifting w 2013 roku, dzięki czemu zyskała światła ledowe do jazdy dziennej i kierunkowskazy w lusterkach (symbolicznie ale z gestem), a po drugie była najbogatszą odmianą Premium oferowaną w Polsce.

przejdź do artykułu » data: 20.04.2014

testowany model: Suzuki Swift 1.2 Premium

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: suzuki, suzuki swift

moto-opinie.com TEST : Citroen C1 Vitamin 1.0

Od razu powiem, że to nie był przypadek, że wybrałem do testu Citroena C1, od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie, by przetestować jedno z tańszych aut na rynku, w głównej mierze skierowane do kobiet, tylko nie spodziewałem się, że centrala Citroena tak sobie weźmie to do serca i przekaże mi auto w takim różowo-pastelowym kolorze – 1:0 dla Citroena!

przejdź do artykułu » data: 15.04.2014

testowany model: Citroen C1 Vitamin 1.0

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: citroen, citroen c1

moto-opinie.com Test Mazda 3 SkyENERGY 2.0 120 KM A/T

Zapewne to nie jest łatwe zadanie, by po 5 miesiącach od debiutu w Polsce nowej Mazdy 3 napisać o niej źle, nikt przecież nie przystawia mi broni do głowy, ale z racji zboczenia zawodowego “śledzę prasę” i na dobrą sprawę nie znalazłem testu w którym ktoś by w negatywny sposób wypowiadał się na temat tego egzemplarza.

przejdź do artykułu » data: 07.04.2014

testowany model: Mazda 3 SkyENERGY 2.0 120 KM A/T

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: mazda, mazda 3

moto-opinie.com TEST : Nissan Juke 1.6 DIG-T 190KM N-TEC

Co to jest motoryzacyjna finezja? To nietuzinkowy design, który budzi skrajne emocje i odważna decyzja marki na wprowadzenie go do swojej palety. Właśnie takim trybem poszła centrala Nissana, która po serii przyziemnych modeli, w 2010 roku postanowiła zaszokować świat nowym crossoverem, który na dobrą sprawę wcale nie różnił się znacząco od pierwowzoru Qazana.

przejdź do artykułu » data: 01.04.2014

testowany model: Nissan Juke 1.6 DIG-T 190KM N-TEC

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: nissan, nissan juke

moto-opinie.com Test : Dacia Duster 4×2 1.5 dCi

Nowy? Stary? Ciężko powiedzieć. Przeciętny Kowalski nie zauważy różnicy pomiędzy autem z roku modelowego 2013, a 2014. Ale to… dobrze! Dacia pokazuje, że nie ma sensu zmieniać czegoś co jest dobre i rewelacyjnie się sprzedaje na wielu rynkach. A o czym mowa? O poliftingowej Dacii Duster! Jakie są różnice, jak bardzo się zmienił, czy jest lepiej? Dowiecie się tego po przeczytaniu poniższej treści. Do dzieła!

przejdź do artykułu » data: 13.03.2014

testowany model: Dacia Duster 4×2 1.5 dCi

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: dacia, dacia duster

moto-opinie.com TEST : Ssangyong Rodius II 2.0 eXdi SAPPHIRE

Tym razem zacznę trochę inaczej, do Ssangyongów mam sentyment, gdyż prowadziłem w Warszawie salon firmowy tej marki, przez ten czas przejechałem tymi autami dziesiątki tysięcy kilometrów, po autostradach, szutrach czy w ostrym terenie i tak na dobrą sprawę mogę o nich dużo powiedzieć. Oczywiście nie będzie taryfy ulgowej. Ssangyong jako jedna z nielicznych marek nie opiera się modzie i stosuje napęd 4×4 połączony z reduktorem, a model Rodius to przykład na skalę światową, gdzie w rodzinnym vanie montuje się skrzynkę redukcyjną, po co?

przejdź do artykułu » data: 10.03.2014

testowany model: Ssangyong Rodius II 2.0 eXdi SAPPHIRE

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: ssangyong, ssangyong rodius

moto-opinie.com TEST : Lexus IS250 F-Sport

Zawsze byłem wielkim fanem Depeche Mode, o ich koncercie w Łodzi wiedziałem od dawna, bilet kupiłem w pierwszym sorcie i póki co strzegę go jak oka w głowie. Lecz przy okazji miałem niecny plan, ponieważ na bilecie nie ma nigdzie informacji, że na koncert nie wolno wpaść z samochodem i rozgościć się tuż przed samą sceną.

przejdź do artykułu » data: 22.02.2014

testowany model: Lexus IS250 F-Sport

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: lexus, lexus is

moto-opinie.com TEST : Opel Cascada 1.6 SIDI 170 KM

Z polskiej motoryzacji został jedynie : sypiący się tynk ze ścian w fabryce na Żeraniu, Autosan ledwo zipie, a AMZ próbuje wskrzesić Syrenę w formie niskoprodukcyjnej. Jedynie wśród pojazdów wielkogabarytowych dobrze ma się Solaris z Bolechowa. Na tym kończy się nasza rodzima motoryzacja!

przejdź do artykułu » data: 16.02.2014

testowany model: Opel Cascada 1.6 SIDI 170 KM

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: opel, opel cascada