Wybrany serwis: moto-opinie.com

moto-opinie.com TEST : Seat Leon FR 1.8 TSI 180 KM DSG

Niedługo zostanę specjalistą o Seatów, ledwie jednego zdążyłem oddać, a już jeżdżę następnym ale to ma oczywiście swoje plusy. W teście SEAT LEON STYLE 1.4 TSI 140 KM, podkreślałem walory silnika, nowoczesną technologię LED, ciekawy design, a to wszystko za 83000 zł.

przejdź do artykułu » data: 05.02.2014

testowany model: Seat Leon FR 1.8 TSI 180 KM DSG

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: seat, seat leon

moto-opinie.com TEST : Seat Leon Style 1.4 TSI 140 KM

Podczas odbioru Seata do testu z uśmiechniętą miną spojrzałem na salon pełny nowych hiszpańskich maszyn. Ucieszył mnie fakt, że perturbacje jakie miały miejsce z przejęciem dealerstw w Polsce dobiegły końca i swobodnie można po salonie chadzać między Mii, Ibizą, Leonem, Toledo, Alteą czy Alhambrą.

przejdź do artykułu » data: 01.02.2014

testowany model: Seat Leon Style 1.4 TSI 140 KM

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: seat, seat leon

moto-opinie.com Test : Ford Focus 1.6 Ecoboost TITANIUM kombi

Nie ukrywam czekałem na ten test, ponieważ dawno nie miałem okazji jeździć Fordem, a do salonu też jakoś nie było mi po drodze, jednak nie o usprawiedliwianiu będzie dziś mowa, a o Fordzie Focusie w wersji kombi z ciekawym pakietem sportowym oraz silnikiem 1.6 Eco Boost – tak wychwalanym, że aż wstyd, że nie miałem okazji nim wcześniej jeździć…

przejdź do artykułu » data: 25.01.2014

testowany model: Ford Focus 1.6 Ecoboost TITANIUM kombi

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: ford, ford focus

moto-opinie.com TEST: VOLVO XC60 D5 AWD SUMMUM AUT.

W październiku zeszłego roku przyszło mi się zmierzyć z Volvo V40 w wersji Cross Country. Zanim jednak doszło do tego testu w gruncie rzeczy nie byłem przekonany do tej marki. Owszem, ceniłem ich za bezpieczeństwo, ale z zewnątrz – jak dla mnie – wszystkie były prawie identyczne, różniły się jedynie wymiarami, a wnętrza z charakterystyczną „pływającą” konsolą można było znaleźć w każdym aucie szwedzkiego producenta.

przejdź do artykułu » data: 23.01.2014

testowany model: VOLVO XC60 D5 AWD SUMMUM AUT.

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: volvo, volvo xc60

moto-opinie.com TEST : MINI Countryman Cooper SD All4

Gdy słyszę hasło mini, automatycznie przed oczami widzę: a) wiosenną kreację i długie damskie nogi b) wesołego człowieka z dość specyficznym poczuciem humoru, który na wszystko znajdzie rozwiązanie, oczywiście mówię o Jasiu Fasoli czyli postaci w którą wcielił się Rowan Atkinson.

przejdź do artykułu » data: 15.01.2014

testowany model: MINI Countryman Cooper SD All4

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: mini

moto-opinie.com TEST : Peugeot 2008 1.6 e-Hdi

Mniej więcej 2 tygodnie temu wspominałem w teście Hondy CR-V 1.6 i-DTEC jak zmieniają się trendy, gdy zachłysnęliśmy się autami o bardziej muskularnej budowie z napędem 4×4, po kilku latach przyszła refleksja, że 4×4 jest jednak zbędne i zbyt drogie w zakupie jak i eksploatacji. Tak właśnie zrodził się segment miejskich croossoverów 4×2 którym jednym z przedstawicieli jest debiutujący nie tak dawno na rynku model Peugeot 2008.

przejdź do artykułu » data: 07.01.2014

testowany model: Peugeot 2008 1.6 e-Hdi

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: peugeot, peugeot 2008

moto-opinie.com TEST : Nissan Micra 1.2 Tekna

Po ostatnich testach Chevroleta Captivy i Hondy CR-V, musiałem się nieco przestawić, na bardziej miejski samochód. Do dyspozycji przypadł mi Nissan Micra. Zawsze lubiłem jeździć testowymi samochodami tej marki ze względu na czeskie tablice rejestracyjne. Gdy przypomnę sobie test Nissana Juke, gdy udało mi się wjechać pod samą halę Atlas Arena na mecz Skry Bełchatów, ponieważ na słowa ochroniarza „tu nie wolno wjeżdżać” odpowiedziałem ” ahoooooooj – Já tomu nerozumím” – machnął ręką i puścił dalej… óż, wiedziałem że będzie kolorowo!

przejdź do artykułu » data: 28.12.2013

testowany model: Nissan Micra 1.2 Tekna

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: nissan, nissan micra

moto-opinie.com TEST : HONDA CR-V 1.6 i-DTEC

Odważnie można powiedzieć, że w tym roku model CR-V stał się pełnoletni, ponieważ od debiutu pierwszej generacji na Tokyo Motor Show minęło właśnie 18 lat. Ale z racji swojej wybredności pierwszą jak i drugą generację pominę, ponieważ nie był to jeszcze czas dopalaczy które wdychali projektanci. Dopiero gdy nastał rok 2006 i na rynku pojawiła się 3 odmiana tego popularnego modelu poczułem zew wizji artystycznej, która do mnie zaczęła przemawiać… powoli przemawiać!

przejdź do artykułu » data: 25.12.2013

testowany model: HONDA CR-V 1.6 i-DTEC

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: honda, honda cr-v

moto-opinie.com TEST : Chevrolet Captiva 2.2 LTZ

Ostatnio dość dawno nie jeździłem autem w którym innych kierowców mam z góry, gdzie napęd 4×4 sztywniej trzyma auto w zakręcie, oraz gdzie do bagażnika zmieści się szafka kuchenna z Ikei. Tak oto przyszło mi tym razem zmierzyć się z Chevroletem Captivą czyli średniej wielkości SUV-em, którego głównymi konkurentami na rynku polskim są : Mitsubishi Outlander, Peugeot 4007, Mazda CX-7, Hyundai Santa Fe, Volvo XC60 – a o Oplu nie wspominam, ze względu na zbyt duże podobieństwo.

przejdź do artykułu » data: 18.12.2013

testowany model: Chevrolet Captiva 2.2 LTZ

kategoria: samochody osobowe serwis: moto-opinie.com
słowa kluczowe: chevrolet, chevrolet captiva